Znane i lubiane kotlety z piersi kurczaka z warzywami np. papryką, pieczarkami i natką pietruszki. Smaczne, delikatne i kolorowe. Polecam 🙂
Składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
- 1 papryka (lub dwie połówki różnych kolorów)
- 200 g pieczarek
- 2-3 łyżki natki pietruszki
- 100 g startego źółtego sera
- 4 jaja
- 3 łyżki mąki pszennej
- sól
- pieprz
Z podanych porcji wychodzi kilkanaście kotletów.
Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki można zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w kosteczkę.
Ser żółty pokroić lub zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki posiekać. Kurczaka pokroić w kostkę.
Jajka dokładnie wymieszać z mąką. Dodać do kurczaka, papryki, pieczarek, natki pietruszki i ser żółtego. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Odsączać nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym.
Smacznego 🙂
One sa przeeeeeepyszne !!!
Bardzo dobrze smakują i do tego jest to kura, której nie wszyscy lubią – nawet Tym smakowały i sami byli zdziwieni.
Kotlety z piersi kurczaka – zawsze smakują : )
Ostatnio podobne robiłam ale nie wyszły mi takie ładne…:)!
Chyba znajomy przepis..
Coś podobnego lub takiego samego miałam okazję jeść u Was..ale nie pamiętam jak dokładnie wyglądało. Wiem, że smakowało 🙂
Dokładnie tak samo:)