Naleśniki z kremem z porów


Bardzo oryginalne, intensywne w smaku. Miłośnikom serka topionego na pewno będą smakować. Warte wypróbowania. Polecam 🙂

nalesniki

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka piwa lub wody gazowanej
  • 3 jajka
  • 50 g masła
  • szczypta soli

 Krem z porów:

  • 500 g porów
  • 200 g sera topionego (użyjcie najzwyklejszego, najbardziej tradycyjnego)
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki soli

Masło do naleśników rozpuścić w rondelku. W misce wymieszać mikserem jajka, mleko, piwo i sól. Dodać mąkę i przestudzone masło. Dokładnie zmiksować. Ciasto odstawić na 30 minut – powinno mieć konsystencję śmietany. Usmażyć duże naleśniki.

Po usmażeniu naleśników przygotować krem z porów.

Pory pokroić w talarki i zeszklić na patelni na łyżce masła. Smażyć kilka minut.

nalesniki2

Dodać ser, sól i pieprz. Smażyć kilka minut i odstawić do delikatnego przestudzenia kremu.

Naleśniki smarować kremem i zwijać jak krokiety.

Można podawać od razu lub np. zapiec w piekarniku.

Smacznego 🙂

Przepis pochodzi z: http://www.pawelloroch.com

Reklamy

3 thoughts on “Naleśniki z kremem z porów

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s