Pudding z Nutellą i croissantami


Pycha! Co tu więcej powiedzieć 😉 Nie wiem czy bardziej pasuje na deser czy na śniadanko, ale połączenie Nutelli z croissantami i śmietanką jest przepyszne. Polecam.

pudding4

Składniki:

  • 3 croissanty (najlepiej 1-2 dniowe)
  • Nutella
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka śmietany kremówki (30-36%)
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/4 łyżeczki soli

Nagrzać piekarnik na 175 C.

Croissanty przeciąć na pół i posmarować grubo Nutellą. Złożyć jak kanapki i pociąć na trójkąty. Ułożyć w naczyniu do zapiekania.

W misce roztrzepać jajka, śmietankę, cukier, sól i ekstrakt waniliowy. Polać po croissantach. Widelcem przygnieść delikatnie croissanty, aby wchłonęły więcej płynu.

pudding

Foremkę z rogalikami przykryć folią aluminiową. Zapiekać 30 minut. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać dodatkowe 10 minut do zarumienienia.

Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i trochę przestudzić.

Smacznego 🙂

Przepis pochodzi z: http://www.inspiredtaste.net.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s