Pierś z indyka z brzoskwiniami


Bardzo fajny przepis na przygotowanie pysznej piersi z indyka z brzoskwiniami.

indyk

Składniki:

  • 1/2 dużej piersi z indyka (na obiad dla 2 osób)
  • sok z 1 puszki z brzoskwiniami
  • 3 łyżki ketchupu
  • kilka brzoskwiń z puszki
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Pierś umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podsmażyć na patelni.

Na patelni podsmażyć kilka brzoskwiń pokrojonych w cienkie plasterki.

Do garnka wlać sok, dodać ketchup, trochę soli i pieprzu. Włożyć brzoskwinie i  podsmażoną pierś z indyka. Poddusić, aż pierś nie będzie surowa.

Podawać z ryżem lub kaszą kuskus.

indyk2

Smacznego 🙂

Przepis pochodzi z: http://www.smaczny.pl

Advertisements

3 thoughts on “Pierś z indyka z brzoskwiniami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s