Pierś z kurczaka w sosie barbecue


Bardzo smaczny sposób na przygotowanie kurczaka na słodko – słono. Polecamy!

kurczak1

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1/3 szklanki coca-coli
  • ok. 3/4 szklanki ketchupu
  • 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka cukru (dałam cukier brązowy)

Pierś z kurczaka umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć, podsmażyć na patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Wszystkie składniki na sos wymieszać. Polać pierś.

Zapiekać 20-25 minut w temperaturze 180°C.

Podawać z frytkami i sałatą.

Smacznego 🙂

Reklamy

4 thoughts on “Pierś z kurczaka w sosie barbecue

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s