Sałatka brokułowa z serem feta


Druga wersja sałatki, która pojawiła się już wcześniej na blogu.

Składniki:

  • 1 ugotowany brokuł (nierozgotowany)
  • 3/4 opakowania sera feta
  • 3 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku

Do posypania: zarumienione na patelni migdały w płatkach

Na patelni, na wolnym ogniu, zarumienić płatki migdałów. Migdały cały czas mieszać. Uważać, aby nie przypalić, ponieważ będą miały gorzki smak.

Ugotowanego, wystudzonego brokuła w różyczkach wyłożyć do salaterki (lub głębokiego talerza), posypać pokrojoną w kostkę fetą.

Na patelni, na oliwie zarumienić przeciśnięty przez praskę czosnek (uważać, aby go nie przypalić).

Wystudzone migdały wysypać na brokuły i fetę. Polać oliwą z czosnkiem.

Odstawić w chłodne miejsce do „przegryzienia się” smaków. Nie jest to jednak wymagane.

Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s